18 czerwca w szkole zagościł kolor czerwony. W klasach I – III już tradycyjnie odbył się Dzień Truskawki. Uczniowie nie tylko dowiedzieli się,  ile cennych składników mają te owoce, ale także  nauczyli się je na wiele sposobów przyrządzać. Dzieci z olbrzymim przejęciem i zaangażowaniem robiły różne zdrowe potrawy: koktajle, desery, a nawet piekły gofry z dodatkiem truskawek.

W całej szkole zapachniało latem.  Uczniowie przygotowali też różne stroje przypominające truskawkę, a także przedstawili ją w sposób plastyczny za pomocą rysunków i wycinanek. Dzień Truskawki przygotowali nauczyciele edukacji wczesnoszkolnej. Nie zawiedli rodzice. Każda klasa dostała łubiankę pysznych owoców.

Zachęcamy wszystkich którzy przeczytali ten tekst, aby ruszyli do ogrodu, sklepu  i spróbowali tych pysznych i zdrowych owoców. Sezon na nie trwa niestety tak krótko!

Danuta Matysiak

Agata Styczyńska